Camping Vlietland

Camping Leiden

Gezellig kamperen op de leukste camping van Leiden

Je bent op zoek naar een camping bij Leiden? Maar geen zin in de drukte van de stad? Dan is Camping Vlietland de ideale uitvalsbasis voor jou. Als je op Camping Vlietland verblijft, waan jij je midden in de natuur ver weg van het drukke stadsleven, maar niets is minder waar. Ondanks dat je niets zult merken van de steden rondom het recreatiegebied Vlietland, liggen deze binnen handbereik. Waaronder de prachtige stad Leiden. Vanuit Camping Vlietland ben je binnen 15 minuten in Leiden voor een heerlijk dagje uit. Bezoek de vele musea en maak een wandeling langs de grachten. Aan het eind van de dag komt je terug op de camping en kan er in alle rust nagenoten worden van de gezellige dag in Leiden.

Camping Leiden? Dat is kamperen bij Vlietland  

Camping Vlietland, is een gezellige autovrije camping in het recreatiegebied Vlietland, een stukje natuur midden in de Randstad. De camping bij Leiden is ingericht voor caravans, campers, familietenten en trekkerstentjes. Daarnaast is de camping zo verdeeld dat je kunt kiezen tussen verschillende zones, bijvoorbeeld kampeerplekken aan het water, bij het speelveld of op het familieveld. Heb je geen eigen kampeermiddel? Ook dat is geen probleem, dan boek je één van de drie trekkershutten. Met de boot kan er een plek worden gereserveerd in de haven. Camping Vlietland ligt aan een recreatieplas met verschillende zwemstranden en er is genoeg te beleven. Ga naar Het Klimeiland voor een uitdagende activiteit of huur een boot voor een ontspannende vaartocht naar Leiden. Honger gekregen van alle bezigheden? Geniet van een heerlijke lunch, borrel of diner bij restaurant Waterfront Vlietland.

Over de stad Leiden

De Sleutelstad met haar terrasjes, universiteit en mooie singels en grachten. Een stad met een rijke geschiedenis en onder andere bekend van het Leids Ontzet op 3 oktober, een tweedaags feest met kermis, muziek, vuurwerk en natuurlijk haring en witbrood. De geschiedenis van Leiden gaat ver terug, maar sinds 1200 kunnen we het echt een stad noemen. Sinds die tijd is er veel gebeurd, met onder andere de lakenindustrie, pestepidemieën, de komst van de universiteit, verval van de stad, een ontploffing van een kruitschip en het herstel van de monumentale binnenstad. Bij een bezoek aan de stad zal je nog steeds veel van de geschiedenis terugzien in de oude panden, singels en grachten. Wist je dat Leiden haar sleutels te danken heeft aan de apostel Petrus? De apostel is de schutspatroon van Leiden. Op de stadszegel van officiële documenten uit 1293 is de apostel terug te zien met een sleutel in zijn hand.

Bezienswaardigheden

In de stad Leiden is uiteraard genoeg te doen. Zo kan je er verschillende musea en theaters bezoeken, een koffie drinken op één van de vele leuke terrasjes, winkelen of een mooie wandeling maken langs de singels en grachten.

In en rondom het centrum van Leiden zijn 13 verschillende musea die zeker een bezoekje waard zijn. Bezoek onder andere het Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde en Hortus Botanicus Leiden. Kijk op de website van Leiden voor meer informatie over deze en andere musea van Leiden.

Naast musea kan je ook bijzondere monumenten en panden bekijken. Hieronder vallen onder andere De Burcht, Historische Haven, Rapenburg en Oude Sterrenwacht. Maar tijdens een bezoek aan de stad ga jij nog meer prachtige plekjes tegenkomen.

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Leiden laat zien dat musea helemaal niet saai hoeven te zijn voor kinderen. Voornamelijk Naturalis, Museum Boerhaave, Museum van Volkenkunde en Rijksmuseum van Oudheden hebben meerdere tentoonstellingen aangepast aan de interesses van kinderen. Daarnaast hebben de theaters van Leiden kinder- en jeugdvoorstellingen en kunnen er kinderstadswandelingen gemaakt worden. Voor meer informatie klikt hier.

Voor wandelroutes door de stad verwijzen wij je graag naar de website van Leiden.

Vervoer van de camping naar Leiden

Leiden is op meerdere manieren te bereiken vanaf Camping Vlietland. Onder andere met de auto, het openbaar vervoer, de fiets en zelfs per boot.

Auto
De stad is onder andere bereikbaar met de auto. Leiden heeft een autoluwe binnenstad, daarom is het aan te raden om de auto te parkeren in één van de zes parkeergarages, waaronder de parkeergarage Lammermarkt of de Garenmarkt. Let op! parkeren in Leiden is meestal tegen betaling.

Fiets
Het stadshart van Leiden ligt op ongeveer 15 à 20 minuten fietsen van Camping Vlietland. Vanaf de camping maak je een mooie tocht langs de Vliet naar Leiden. Bij de receptie leggen wij uiteraard graag uit hoe je naar Leiden kunt fietsen.

Openbaar vervoer
Aan de andere kant van de Vliet, op ongeveer 15 minuten lopen van de camping is de bushalte naar Leiden. Met bus 45 ben je binnen 30 minuten in het centrum van Leiden.

Boot
Ligt je met de boot in de haven van Camping Vlietland, dan is er de mogelijkheid om met de boot een bezoekje te brengen aan Leiden. In ongeveer 45 minuten vaar je vanaf de haven van Vlietland naar het centrum van de stad.

Geen eigen boot? Geen probleem! Bij Watersport-centrum Vlietland kan je motorboot of sloep huren. Een ideale manier om de stad eens vanaf een andere kant te bekijken.

De camping ligt in Recreatiegebied Vlietland tussen Leiden en Den Haag. 

We hebben kampeer- en camperplaatsen. Beiden ook aan het water met zicht op de haven van Vlietland. Ook hebben we voor kleine tenten een Trekkersveld, voor onze drie gezellige, maar comfortabele Trekkershutten, die ook te huur zijn. 

De ondergrond is van gras wat we regelmatig maaien.  

We hebben een kleine camping en om de rust op het terrein te bewaren zijn we een auto-vrije camping. Bij aankomst en vertrek mag de auto het terrein op om de spullen uit- en weer in te laden. Rondom de camping is er genoeg parkeergelegenheid (gratis).

Voor meer informatie — Neem contact met ons op