Camping Vlietland

Kleine camping met jachthaven

Kleine camping met jachthaven

Je zoekt een kleine camping met jachthaven op een schitterende locatie? Onze camping heeft 60 plekken en heeft een eigen jachthaven en staat direct in contact met recreatiemeer Vlietland. Vanaf het meer kan je de Vliet op varen en vanaf daar zijn er verschillende routes richting Leiden, De Kaag, Leidschendam en Den Haag. Ook kan je vanaf onze camping door de polder varen, langs prachtige boerderijen en dwars door de natuur. Wil je overnachten in de jachthaven of je boot stallen tijdens je verblijf op de camping dan is dit uiteraard mogelijk, dit is te regelen via onze buren: Watersportcentrum Vlietland. 

Faciliteiten

Op de camping zelf is een sanitair met douches, wastafels en een wasserette. Daarnaast kan je in de weekenden in het hoogseizoen iedere ochtend genieten van verse broodjes. Deze kan je bestellen bij de receptie van de camping. De kids vermaken zich verder in de speeltuin op één van de speeltoestellen. En wat is er toch veel zwemplezier op slechts 2 minuten lopen, je kan namelijk op verschillende plekken zwemmen. Zonnen kan op één van de zandstranden of de ligweides waar je heerlijk in het gras ligt.

Naast de camping ligt Restaurant Waterfront waar je elk moment van de dag terecht kan. Borrelen, dineren of gewoon een kopje koffie drink je op het terras terwijl je uitkijkt over het meer. Een fantastische plek! Aan de andere kant van het meer, ligt misschien wel het mooiste klimpark van Nederland tussen de bomen. Want met ruim 7 parcours en verschillende hoogtes is dit een echte uitdaging. Voor het klimpark moet je een minimale lengte hebben van 1.40 meter. Uitleg vooraf krijg je altijd van de professionele begeleiders.

Omgeving kleine camping met jachthaven

Dagje niet op het water? Maak dan een prachtige fietstocht naar Voorschoten. Prachtig is om een wandeling te maken bij Kasteel Duivenvoorde, om vervolgens het museum te bezoeken. Verder breng je een bezoek aan het gezellige centrum met de vele winkeltjes en maak een foto van de prachtige Voorstraat. Op de Voorstraat zijn ook verschillende gezellige restaurants met verschillende keukens. Of bezoek een van de steden in de buurt: Leiden, Den Haag of Delft.

De camping ligt in Recreatiegebied Vlietland tussen Leiden en Den Haag. 

Het meer van Vlietland staat in directe verbinding met de Vliet (aftakking van de Rijn). 

Voor onze camping ligt de haven van Vlietland. Hier zijn een aantal passanten plekken. Informeer bij onze buren van Watersportcentrum Vlietland naar de mogelijkheden. 

De maximale afmetingen voor de boten in deze haven zijn 7 meter lang bij 2,60 meter breed. Doorvaar hoogte van het meer is maximaal 1,5 meter (indien je via het kanaal de Vliet het meer op komt). Er is ook een trailer helling bij het Watersportcentrum.

Let op! De haven stalt geen rubberboten en het is ook niet toegestaan deze tijdelijk neer te leggen in of rondom de haven. Wel mag je ‘m uiteraard op de camping, op je eigen kampeerplek neerleggen. 

Grotere boot? Deze kan eventueel gestald worden bij de Vlietland Jachtservice tegenover de camping. 

Ja, bij het Watersportcentrum Vlietland (Rietpolderweg 11) is een boothelling waar je je boot te water kunt laten. Mocht je je boot stallen bij de haven van het Watersportcentrum, dan kun je de daar ook informeren voor het stallen van je boottrailer. Dit kan niet op de kampeerplaats.

We hebben kampeer- en camperplaatsen. Beiden ook aan het water met zicht op de haven van Vlietland. Ook hebben we voor kleine tenten een Trekkersveld, voor onze drie gezellige, maar comfortabele Trekkershutten, die ook te huur zijn.  

De ondergrond is van gras wat we regelmatig maaien.  

We hebben een kleine camping en om de rust op het terrein te bewaren zijn we een auto-vrije camping. Bij aankomst en vertrek mag de auto het terrein op om de spullen uit- en weer in te laden. Rondom de camping is genoeg parkeermogelijkheid (gratis).

Voor meer informatie — Neem contact met ons op