Camping Vlietland

Veelgestelde vragen

Stel je vraag

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We komen er zo snel mogelijk op terug!

Kom lekker kamperen!

Inchecken kan vanaf 14:00u ’s middags.

Openingstijden receptie:
Ma t/m Do 10:00 – 12:00 & 14:00 – 17:00
Vrijdag 10:00 – 12:00 & 14:00 – 18:00
Zaterdag 09:00 – 12:00 & 14:00 – 17:00
Zondag: 09:00 – 12:00 & 14:00 – 17:00

Tussen 12:00u en 14:00u is onze receptie gesloten.

Wil je later inchecken dan de receptie open is? Geen probleem, we hebben een late-incheck mogelijkheid (tot 22:00u). Laat het ons op tijd weten, het liefst uiterlijk de ochtend op de dag van aankomst.

Genoeg tijd om nog even uit te slapen, te ontbijten en rustig je spullen in te pakken. Uitchecken kan tot uiterlijk 12:00u

Openingstijden receptie:
Ma t/m Do 10:00 – 12:00 & 14:00 – 17:00
Vrijdag 10:00 – 12:00 & 14:00 – 18:00
Zaterdag 09:00 – 12:00 & 14:00 – 17:00
Zondag: 09:00 – 12:00 & 14:00 – 17:00

Tussen 12:00u en 14:00u is onze receptie gesloten (siësta).

Wil je vroeger uitchecken dan de receptie open is? Geen probleem, loop de dag voor je vertrek even de receptie binnen, dan leggen we je uit hoe dat mogelijk is. 

Voor al onze kampeer – en camperplekken geldt een maximaal aantal van 6 personen. 

Groepen niet toegestaan

Omdat onze camping kleinschalig en rustig is, zijn groepen niet toegestaan. We hebben geen apart veld voor groepen, waardoor we de rust voor onze andere gasten niet kunnen bewaren.

Al onze kampeer- en camperplekken hebben 6 Ampère stroom. De plekken aan het water hebben 10 Ampère stroom.

Autovrij

Om de rust op onze kleine camping te bewaren, zijn we autovrij. Bij aankomst en vertrek kun je de auto wel even op het terrein zetten om je spullen uit te laden en in te laden. Er is genoeg (gratis) parkeergelegenheid rondom de camping. We wijzen je bij aankomst de weg.

Er is geen WiFi op de plek. Wel hebben we een speciale WiFi-lounge bij het sanitair-gebouw gecreëerd. Aangezien we in de Randstad zitten is er op de hele camping goed bereik met je eigen mobiele bundel. 

Wij houden van bomen! Dus we kunnen daardoor helaas geen satellietontvangst garanderen.

Honden zijn welkom!

Honden zijn welkom op onze camping, maar alleen als ze braaf zijn en geen overlast voor andere gasten veroorzaken. Maximaal 2 honden per kampeer- of camperplek. Honden moeten op het terrein aangelijnd zijn en mogen niet op de camping worden uitgelaten. Buiten het terrein zijn er veel wandelmogelijkheden (korte of langere routes).

De ondergrond van al onze kampeer- en camperplekken is van gras wat we regelmatig maaien. Om kale plekken te voorkomen houden we een maximum van 2 weken voor een verblijf aan. 

Nee, gelukkig hebben we hier een oplossing op gevonden zodat je ook weer zorgeloos kunt vertrekken. Al onze camperplekken zijn inmiddels voorzien van een speciaal verstevigde baan waar je je bus of camper op- en af kunt rijden, ook gedurende je verblijf. Zolang je met je wielen op deze baan blijft, zul je met nat weer nooit wegzakken in het gras.

Maximaal twee weken

We zijn echt een trekkers-camping en vinden het leuk als zoveel mogelijk mensen van de plek en omgeving kunnen genieten.

 

Op de fiets is het slechts 20 minuten fietsen (5km) tot het hart van het Leiden. Het is tevens een mooie fietsroute, tussen de weilanden en het kanaal de Vliet door. 

Met de auto ben je er binnen 10 minuten. In Leiden is er genoeg parkeermogelijkheid.

Zie Regio & Tips voor onze aanraders in Leiden en de beste parkeermogelijkheden voor je fiets of auto. 

Den Haag is ongeveer op 12 kilometer afstand van de camping. Met de fiets ben je er in 40 minuten fietsen. Met de auto uiteraard sneller 😉

We zitten dichtbij zee en veel leuke stranden zoals Wassenaarseslag (10 km), Katwijk aan zee (12 km), Scheveningen (15 km) en Noordwijk (18 km). 

Nee, je hebt geen muntjes nodig voor de douche en kunt in principe zolang douchen als je wilt. Denk wel een beetje aan het klimaat 😉

Ja, er is toiletpapier aanwezig. Dus in principe hoef je niet met je rol onder je arm de camping over. Maar mocht je gehecht zijn aan je eigen toiletpapier, dan mag je dat natuurlijk altijd meenemen. 

Bij een noodgeval waarbij politie, brandweer of medische hulp nodig is bel je altijd eerst 112. 

In andere situaties kun je ons buiten receptie-openingstijden ook altijd via Whatsapp of telefonisch (indien acuut) bereiken op het noodnummer. Dit is te vinden de deur van de receptie. 

Tuurlijk mag je van muziek (of radio, televisie) genieten op je kampeerplek; als je buren er maar geen last van hebben.

Om iedereen écht te kunnen laten ontspannen hanteren we een stilte tussen 22:00u ’s avonds en 08:00u ’s ochtends. Alles voor een goede nachtrust!

Onder de 21 jaar mag je alleen bij ons kamperen als er gedurende het hele verblijf een ouder bij is. 

Voor onze camping ligt de haven van Vlietland. Hier zijn een aantal passanten plekken. Informeer bij onze buren van Watersportcentrum Vlietland naar de mogelijkheden. 

De maximale afmetingen voor de boten in deze haven zijn 7 meter lang bij 2,60 meter breed. Doorvaar hoogte van het meer is maximaal 1,5 meter (indien je via het kanaal de Vliet het meer op komt). Er is ook een trailer helling bij het Watersportcentrum.

Let op! De haven stalt geen rubberboten en het is ook niet toegestaan deze tijdelijk neer te leggen in of rondom de haven. Wel mag je ‘m uiteraard op de camping, op je eigen kampeerplek neerleggen. 

Grotere boot? Deze kan eventueel gestald worden bij de Vlietland Jachtservice tegenover de camping. 

Ja, zeker! Zoveel mooie natuur hier in de omgeving, in het Groene Hart van Nederland. 

Een route die we zeker aanraden is de Landgoederenroute. Deze gaat door Wassenaar, via het uitgestrekte natuur- en duingebied Meijendel naar Den Haag. Wat ons betreft de mooiste fietsroute van Nederland! Maar misschien zijn we niet helemaal objectief… 😉

Verder zitten we op 100 meter afstand van fietsknooppunt 92. Hier vind je een bord vol met fietsroutes die je zelf kunt samenstellen!

Even geen zin om te koken? Geen probleem! Er zit een lekker restaurant, genaamd Waterfront, naast de camping (op zo’n 100 meter loopafstand). Met ook nog eens een prachtig uitzicht over het meer.

Ze hebben ook een snackbar waar je patat, snacks, koude drankjes en ijsjes kunt bestellen om mee te nemen naar het strand of je kampeerplek. 

Verder zijn er onwijs veel horeca-mogelijkheden in de omgeving. Zowel in het dichtstbijzijnde dorp Voorschoten (Voorstraat) als in het centrum van Leiden dat stikt van de leuke eet- en drinktentjes! 

Even het voetgangers – en fietsers bruggetje (de ‘blauwe brug’) over en je bent vanuit de oase van Recreatiegebied Vlietland zo weer in de bewoonde wereld van Voorschoten. Op 6 minuten fietsafstand vind je hier de Albert Heijn (Schoolstraat 1) of bijvoorbeeld de Aldi (Schoolstraat 6). 

Met de auto is de Albert Heijn XL (Bevrijdingsplein 50) in Leiden een goede optie, op 10 minuten afstand van de camping. Hier kun je je auto ook goed parkeren in de parkeergarage (gratis).

Jazeker! Er zijn twee grote zandstranden op een paar minuten loopafstand. 

Op 10 minuten loopafstand is er ook aan het meer ook een fijn en beschut grasstrand voor naturisten te vinden. 

Jaarrond!

De kwaliteit van het water in Vlietland is bovengemiddeld hoog, hier zorgt een speciaal ‘bellenblaas-systeem’ in het meer voor. 

De provincie Zuid-Holland doet zeer regelmatig metingen naar de kwaliteit van het water. Dit wordt actueel gehouden op de site van Zwemwater.