Vernieuwingen op Camping Vlietland – winter ’22 & ’23

april 1, 2023

Afgelopen herfst en winter hebben we – door weer en wind – weer een hoop vernieuwingen en moderniseringen aangebracht op onze camping: Camping Vlietland. We kunnen niet wachten om het met jullie te delen via deze blog of natuurlijk gewoon live. Je kunt dit seizoen nog tot 17 september bij ons komen kamperen. 

Nieuwe website

Allereerst lees je deze blog nu op onze nieuwe website. Heel leuk dat je ‘m hebt gevonden. We zijn trots op het eindresultaat in samenwerking met Globemrk

Nicole (eigenaresse van Globemrk) komt oorspronkelijk uit deze omgeving maar reist al jaren als een digital nomad over de wereld met haar bedrijf en is momenteel ‘gevestigd’ in Schotland. Ze was hier vorige zomer aan het kamperen, we raakten in gesprek, wij wilden graag een nieuwe website en haar ontwerpen spraken ons heel erg aan. De rest is geschiedenis ;)

Nieuwe nummering, infobord en plattegrond

Hiermee is onze huisstijl een feit geworden. Dit hebben we samen met onze grafische vormgevers van Studio Kordaat uit Leiden doorgetrokken naar ons infobord en de plattegrond. Daarnaast hebben we  – aansluitend daarop – hele toffe gekleurde nummerbordjes laten maken voor alle verschillende plekken, die een leuke kleurrijke touch geven aan het groene terrein. Deze hebben we op mooie dikke houten palen in de grond gezet. Iedere twee plekken ‘delen’ samen een paal.

Ook super tof is onze allereerste merchandise. Toffe stickers met ons logo die je gratis mee kunt nemen in de receptie, leuk voor in je plakboek of voor op de camper.

Elektriciteit naar 10 Ampère aan het water

We willen de gehele camping heel graag opwaarderen naar 10 Ampère maar dat is helaas zo’n extreem grote investering dat we deze wat moeten spreiden. Maar we zijn heel blij – ook na al dat graven in de regen en modderige regenpakken – dat al onze kampeerplaatsen aan het water nu al 10 Ampère stroom hebben per dit kampeerseizoen. De elektriciteit zit op alle plekken aan het water aangesloten op de palen zoals hierboven.

De rest zal volgen, maar vooralsnog heeft de rest van het terrein 6 Ampère stroom. Dat betekent dat je op één en hetzelfde moment gebruik kan maken van 1380 Watt. Bij 10 Ampère is dat 2300 Watt.

Make-over Trekkershutten

De make-over van de Trekkershutten is een groot project geweest (denk: maanden) in de afgelopen herfst en winter. Met veel liefde en energie hebben we de hutten van binnen en buiten helemaal omgetoverd. 

Het begon met de aanplanting van beuken, waardoor iedere hut nu zijn eigen ’tuintje’ heeft met privacy. Daarna het aanleggen van de vlonder, een avontuurlijk pad dat je naar je hut leidt. Waarna we de gehele renovatie van de buitenkant aanpakte: de houten betimmering, het lakken van de ramen en deuren in onze signature colour, afgetopt met een gloednieuw zilver metallic dak. Binnen hebben we alle muren witgelakt, een hardhouten vloer gelegd, het keukentje vernieuwd, een nieuw set stoelen met tafels geplaatst, gordijnen gemaakt (met hulp van oma) en nog wat andere accessoires geplaatst. De hutten hebben nu een fris, modern en zomers gevoel. We zijn heel blij met het eindresultaat!

Op onze Instagram zijn video’s van het proces van de ’tuintjes’ en het vlonder pad te zien. 

Beplanting

De beuken zijn niet de enige nieuwe beplanting op het terrein. In totaal hebben we zo’n 450 nieuwe planten de grond in gegaan om meer gezelligheid en beschutting op de kampeerplaatsen te creëren. 

Super leuk om te zien hoe alle platen die we afgelopen jaar hebben geplant aan het groeien zijn geweest en nu weer in bloei staan of aan het uitlopen zijn. We zijn benieuwd hoe de nieuwe planten het weer gaan doen!

Vernieuwd graspad

Over groen gesproken is onze ‘groene’ weg ook vernieuwd (het pad tussen de kampeerplaatsen aan het water en de ’tweede rij’). Vorig jaar hebben we het hele pad eruit moeten halen vanwege de aanleg van de drainage die hier helemaal onder andere hier onderdoor kwam te lopen. Het terugleggen en inzaaien gebeurde vlak voor het seizoen, waardoor het pad niet meer echt groen werd afgelopen jaar en het hele jaar zanderig was. Daarnaast was het pad al verzakt. Oftewel: tijd voor vernieuwing. We hebben er een nieuw verstevigd pad overheen gelegd en de boel ingezaaid en nu is het weer stralend groen (disclaimer: inmiddels na de lange droge periode niet meer helaas)!

Het was even spannend toen we begin april open gingen of het gras (voor al die campers en auto’s die er overheen zouden gaan rijden) al sterk genoeg zou zijn, maar dat was het gelukkig. Fijn!

Verlichting en waterpalen

Langs dit pad en de andere paden op de camping hebben we nieuwe verlichting aangebracht. Het was voorheen ’s avonds erg donker op het terrein. Nu is het terrein ’s avonds sfeervol verlicht om je weer veilig naar je tent, vouwwagen, camper of caravan te leiden. 

Sommige van deze lichten zijn bevestigd aan onze vernieuwde waterpalen die Felker prachtig in elkaar heeft getimmerd. 

Fietsverhuur

Een andere vernieuwing is onze fietsverhuur: per dit jaar hebben we 6 fietsen te huur. Mocht je geen fiets mee kunnen nemen of ter plekke bedenken dat je wel zin hebt in een mooie fietstocht, dan kun je bij ons super leuke citybikes huren (zoals op het plaatje hierboven) of helemaal heerlijk: een e-bike. Fijn om bijvoorbeeld mee naar het strand te fietsen, naar Leiden of Den Haag of de supermarkt in Voorschoten. 

Receptie vernieuwd  

De receptie heeft ook een make-over gekregen. Zo hebben we onder andere een te gekke (al zeggen we het zelf) nieuwe balie: een vintage oude bar uit Spanje. 

Afwasplek en wasruimte

Het dak van de afwasplek is vernieuwd. De vloer hebben we een donkerdere (minder besmettelijke) laag epoxy gegeven en de wasmachine en droger zijn vernieuwd (deze zouden we vorig jaar eigenlijk krijgen; maar wegens productieproblemen hebben we vorig jaar tijdelijke andere apparatuur gekregen). 

Afvalplek

Ten slotte hebben we hele fijne nieuwe ondergrondse afvalbakken voor het papier en glas. Ook niet onbelangrijk ;-)

Het begin van nog veel meer!

Helaas kan niet alles tegelijk, dus de komende jaren staat er nog heel wat op ons lijstje! Ben je benieuwd? Houd ons dan in de gaten! We wensen iedereen een fijne zomer en hopelijk tot ziens op onze camping 🙂 Instagram: @campingvlietland.